La Pensió Compensatòria en separació o divorci

Quan es produeix un divorci o separació del matrimoni, s'han de prendre certes mesures, sobre com es van a regular les relacions entre els ex cònjuges una vegada trencat el vincle matrimonial. Hauran de decidir sobre: l'ús del domicili familiar, la pàtria potestat dels fills si els hi hagués, repartiment dels béns, etc.

A més una altra de les mesures que hauran de prendre els ex cònjuges, és si ha d'haver-hi pensió compensatòria o no l'ha d'haver-hi.

 

La pensió compensatòria ve regulada en l'article 97 del Codi Civil i la defineix com:

El cònjuge al que la separació o el divorci produeixi un desequilibri econòmic en relació amb la posició de l'altre, que impliqui un empitjorament en la seva situació anterior en el matrimoni, tindrà dret a una compensació que podrà consistir en una pensió temporal o per temps indefinit, o en una prestació única, segons es determini en el Conveni Regulador o en Sentència.

 

El cònjuge que la paga pot demanar al jutjat la modificació de la pensió compensatòria si la seva situació o la del cònjuge que la percep han canviat considerablement.

 

Quan es vulgui suprimir, rebaixar o augmentar la pensió compensatòria, s'ha d'interposar un procediment de modificació de mesures.

 

A aquest procediment s'han d'aportar les proves necessàries que acreditin que hi ha hagut una alteració substancial de les circumstàncies.

 

L'únic professional legalment habilitat pel Ministeri de l'Interior d'Espanya, per a l'aportació d'informació i proves, sobre conductes o fets privats és el Detectiu Privat.

 

Aquí és on Hurtado Detectives, Detectius Privats a Tarragona, li ajudarà, aportant la informació i les proves necessàries per acreditar que les circumstàncies econòmiques de la seva exparella han canviat, i que per tant hi ha hagut una alteració substancial de les circumstàncies.

 

La quantia de la pensió podrà ser modificada judicialment en aquests casos, i fins i tot podria conduir a l'extinció de la mateixa.

 

Aportarem proves que acreditin:

  • Que el seu excònjuge ha millorat la seva situació econòmica.
  • Que el seu excònjuge té una convivència de fet amb una altra persona.
  • Que el seu excònjuge desenvolupa una activitat laboral que abans no desenvolupava.
  • Que el seu excònjuge tenen una independència econòmica.

 

Juan Hurtado

Detectiu Privat, Llicència 2963

639 41 48 42

43001  Tarragona

Versión para imprimir | Mapa del sitio
C/ Higini Anglès, 4 - 43001 Tarragona - 977 27 65 19 - 603 029 109 info@hurtadodetectives.com © Hurtado Detectives Privados | Private Investigators | Detective Agency